Persoonlijk advies
Voor ieder budget
Maatwerk
25 jaar garantie op graniet

Urnemonumenten

Na crematie worden assen van de overledene verstrooid, of in een urne bewaard. Maar dan rest zich de vraag nog of de urne in een columbarium (= urnemuur) of in een urnenveld geplaatst zal worden.

Als men kiest voor een columbarium, dan kan er alleen maar een plaat geplaatst worden in de muur die de urne zal bedekken. Een urnenveld daarentegen biedt meer opties omdat de afmetingen meestal groter zijn en men hierbij soms een monument in (beperkte) hoogte kan plaatsen.

Combineer verschillende materiaalsoorten en creëer een uniek grafmonument als gedenkteken

Columbarium

Een plaat in de muur

Een urne kan bewaard worden in een columbarium muur, waarbij deze afgedekt kan worden doormiddel van een plaat. De afmetingen hiervan zijn vastgesteld per gemeente, waar men niet van kan afwijken. De plaat kan eenvoudig zijn, maar kan ook een prachtig gedenkteken worden doormiddel van de juiste keuze van belettering of toevoeging van vaasjes of andere toebehoren.

Bekijk onze columbariumplaten

Urnevelden

Een plaat of monumentje op de grond

Naast een columbarium muur kan een urne ook bewaard worden in de grond. Een urneveldplaat wordt daarbij gebruikt om deze af te dekken. Ook hiervan zijn de afmetingen vastgesteld per gemeente. Op enkele uitzonderingen na, kan er alleen maar een plaat worden geplaatst om te herdenken. De keuze aan mogelijkheden van toebehoren zijn ruimer voor urnevelden dan voor het columbarium. Voor meer informatie over de afmetingen of mogelijkheden per gemeente kan u uiteraard bij ons terecht.

Bekijk onze urneveldplaten

Unieke gedenkmonumenten met persoonlijke touch

Maak een keuze uit de juiste materialen en bewerking, laat uw monument beletteren, plaats 1 of meerdere toebehoren en maak een uniek gedenkmonument voor uw geliefde.

Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Grafzerken
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Columbariumplaten
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Toebehoren
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnevelden
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnen en Urnlampen
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Beletteringstechnieken

Bezoek onze showtuin of maak een afspraak