Persoonlijk advies
Voor ieder budget
Maatwerk
25 jaar garantie op graniet

Belettering

Een grafzerk of urnemonument kan op verschillende manieren belettering bevatten. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder het klassieke zandstralen, lasergravures, opgezette letters, uitgefreesde letters, V-gravures.

Naast deze meest gebruikte varianten, kan ook de naam e.d. van de overledene in glas of hout verwerkt worden. Naargelang de samenstelling van het volledige monument, kunnen verschillende manieren van belettering gecombineerd worden.

Zandstralen

De meest klassieke methode van belettering is zandstralen. Hierbij wordt een folie waar lijntekeningen en teksten uitgesneden zijn op granieten, glazen of andere harde oppervlakten bevestigd. Onder hoge druk wordt er staalgrit op deze folie geblazen waardoor de uitgesneden oppervlakten weggestraald worden. Meestal wordt de gravure daarna nog ingekleurd met een sterke verf om de gezandstraalde delen te accentueren.

Lasergravures

De speciale techniek van lasergravures garandeert een haarfijne weergave en een langere levensduur van de belettering. De laser brandt in grijswaarden delen gepolijste graniet weg waardoor tekeningen of foto’s moeiteloos aangebracht kunnen worden. Omdat de bewerking oppervlakkig is hebben stof, vuil en weersomstandigheden minder invloed op het materiaal waardoor het resultaat langer blijft.

Opgezette letters

Naast de klassieke zandstraalgravures en de moderne lasergravures is het ook mogelijk om uw monument te laten beletteren met opgezette letters. De letters zijn beschikbaar in verschillende lettertypes, afmetingen en patina’s. In combinatie met bepaalde toebehoren zorgt dit voor een prachtig, rustgevend maar opvallend geheel.

Uitgefreesde letters

Indien er gekozen wordt om RVS te verwerken in een monument, is het mogelijk om letters, cijfers en tekeningen te laten uitfrezen/uitsnijden. Op die manier krijgt het monument een andere dimensie met diepgang, waarvan de zichtbaarheid niet vervaagd.

V-gravures

De puntvrees van onze CNC-machine gaat tot op een diepte van ongeveer 5mm de afbeelding of letters uitfrezen in V-vorm. Hierdoor ontstaat er een diepe, mooie gravure die niet ingekleurd hoeft te worden maar die dankzij het reliëf een duidelijke weergave van de gravure verzekerd.

Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Grafzerken
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Columbariumplaten
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Toebehoren
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnevelden
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnen en Urnlampen
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Beletteringstechnieken

Bezoek onze showtuin of maak een afspraak