Persoonlijk advies
Voor ieder budget
Maatwerk
25 jaar garantie op graniet

Materialen

Als men begraven wordt kan men een grafzerk plaatsen op deze plek, zodat herdenken plots een heel ander gegeven wordt.

De keuze van de materiaalsoort is hierbij een cruciaal element. Grafzerken kunnen vervaardigd worden uit rvs, hout, glas of ruwe natuursteen rotsen.

Door verschillende materiaalsoorten en/of afwerkingstechnieken te combineren geeft u iedere zerk een persoonlijk touch in functie van uw dierbare.

Graniet

Graniet is nog steeds de meest gebruikte materiaalsoort voor hedendaagse grafzerken. Graniet is beschikbaar in verschillende soorten/kleuren, en kan in alle mogelijke vormen gemaakt worden. Elke graniet kan op verschillende wijze afgewerkt worden zodat elk resultaat een uniek monument wordt.

U kan een grafzerk laten maken uit 1 granietsoort in eenzelfde of meerdere afwerkingen, of combineren met meerdere granietsoorten of afwerkingen.

Witsteen

Witsteen is een algemene benaming voor kalkgesteenten. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor allerhande binnenhuis afwerkingen, maar kan ook verwerkt worden in grafmonumenten.

Witsteen is een materiaalsoort die niet gepolijst kan worden waardoor deze altijd een matte uitstraling heeft. Dit geeft als resultaat een zachte kleur, die een rustige sfeer creëert.

Arduin

Arduin, ook wel blauwe hardsteen genoemd, is een materiaalsoort met blauwgijze uitstraling die voornamelijk gebruikt wordt in de bouwsector. Ideaal voor de afwerking van zowel binnen- als buitenhuisstijlen, maar ook als primair element in een grafmonument.

Arduin kan op verschillende manieren afgewerkt worden (geschuurd/geciseleerd/gekapt/…) wat telkens opnieuw zorgt voor een compleet andere uitstraling. Combineer verschillende afwerkingen en creëer een uniek herdenkingsmonument.

Glas

Glas wordt alsmaar meer verwerkt in grafmonumenten. In het algemeen is glas erg stevig en weersbestendig waardoor het een ideale materiaalsoort is om te verwerken in grafzerken en grafmonumenten.

Glas kan gemaakt worden in allerlei vormen, technieken en afwerkingen. Van een kleine kristalfoto, tot glasplaten met gepersonaliseerde printing in een speciale vorm en randafwerking.

Hout

Hout is beschikbaar in verschillende soorten en kan bewerkt worden in allerlei vormen. Het is een prachtige materiaalsoort die een mooi contrast geeft in combinatie met graniet.

Maak gebruik van hout als subtiel element in een grafmonument, of als rugstuk van een grafzerk. U zal ongetwijfeld versteld staan van het resultaat.

RVS

RVS wordt veelal gebruikt als aanvullend element bij een grafmonument. RVS betekent roestvast of roestvrij staal en staat bekend als kwalitatief materiaal die voor lange tijd zijn uitstraling blijft behouden.

RVS kan gemaakt worden in allerlei vormen/formaten en kan gebruikt worden om belettering of tekeningen uit te snijden of te laseren.

Cortenstaal

Cortenstaal is een metaallegering die getypeerd wordt door de bruine roestkleur als uitstraling. Cortenstaal kan gebruikt worden als volledig rugstuk, maar wordt voornamelijk gebruikt als aanvullend element aan een grafmonument.

Een afboording in cortenstaal, gecombineerd met de juiste opvulling en rugstuk zorgt gegarandeerd voor een authentieke uitstraling. De ideale materiaalsoort voor een natuurlijke look.

Beton – Memory Stone

De Memory Stone is een Belgisch designmerk, vervaardigd uit beton, met een eigenzinnige en tijdloze uitstraling. De grafstenen en urnen van Memory Stone ogen strak, sober, stijlvol maar voelen tegelijk ook vertrouwd aan.

De simplistische vorm in combinatie met de juiste afboording, opvulling en toebehoren zorgt telkens weer voor een prachtig resultaat.

Ruwe natuursteen rotsen

Niets is zo natuurlijk als een rotsblok die recht uit de natuur komt. Geen enkele rots heeft dezelfde schakeringen of structuur wat ieder stuk uniek maakt.

De rots kan in verschillende vormen gekapt worden en op verschillende wijzen bewerkt worden (bv. gedeeltelijk polijsten). Elke bewerking maakt het stuk rots nog unieker dan het al was.

Plaats een rots als herdenkingsmonument, of als hoogstaande decoratie op uw woongebied.

Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Grafzerken
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Columbariumplaten
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Toebehoren
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnevelden
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Urnen en Urnlampen
Steenhouwerij en Grafzerken V.V.D.B. - Categorie Beletteringstechnieken

Bezoek onze showtuin of maak een afspraak